Dec 28, 2009

Cara-cara Nak Buat Sandwich

Ohh laparnya!!
X makan tengahari lagi..da pukul 4 lebih ni..jdi gimana??

Wokeyy!!!
Mari kita buat sandwich!! Sardin ader tu..

1- Mula2, bukak api & panaskan kuali..(kena masak sardin dulu, takot hanyir..tp klu makan macamtu jer pun xper..)
2- Pastu bukak sardin..o, nasib baikla senang dibuka sbb ada hook, macam air tin punyer
3- Eh!!! Nak masak sardin kena pakai minyak ke?? Alamak, cane ni? Tanya abang long jap..
*****
Abang long..(sambil ketuk pintu bilik dia)
Uhh..abang long tgh smayang plak..cane ni? kuali da panas..
Ok, call along kat opiss..(pakai nset along lagi satu yg no digi tuh)
OMG!! Xder kredit...Uhh..
Ok,fine!!
******
3- Masukkan sardin terus ke dalam kuali.. tak yah letak minyak..xtau la sala ke btul..
4- Kacau2 sardin itu..sambil itu, bleh basuh pinggan2 yang ader dalam sink tu yer.
Eh, nak hilangkan bau hanyir camane?? Oh yer,perahkan sedikit limau..
Cari2 limau dalam peti...Mane limau? Mane limau?
uhuuu...limau xder..Eh, jumpe Perencah Megi Cukup Rasa..Masukkan la skit..Mane tau sedap!
Sambung balik cari limau...
woooooo...limau tetap takder!!
Eh, jumper black pepper..letak la sikit, kasi pedas...
5- Sambung balik kacau2 sardin dalam kuali tu..
*****
Abang long masuk dapor..
"Nape tadi?"
xderla, nak tanya, masak sardin kena letak minyak ke?
"Klu nak letak bleh, x letak pn bleh..slalu along masak letak minyak."
Oh, okay!
*****
6- Tutup api..sardin anda telah siap!
7- Lenyek2 kan ikan sardin di dalam mangkuk..oh, kena letak mayonis...cari dalam peti..
Alamak,mayonis xder cane ni?? Tapi jumpe Mild American Mustard.Hoh..leh ke ltak ni??cek dulu, cek dulu..
"DELICIOUSLY MILD & SMMOTH TEXTURED. GREAT ON HOTDOGS, MEAT PIES AND SANDWICHES"
oh!! bleh ltak, bleh ltak!! ehhh! kena tgk expiry date dulu! ingat!

"11/04/2010"
8- Letakkan mustard bersama ikan sardin untuk digaulkan..sekali picit..eh, mane mustard ni? Apesal kuar air sket2 jer?
Okay, picit kat tempat lain dlu(masuk dalam cawan yg abang long da pakai, tapi xletak dalam sinki)
Dua tiga kali picit..ii..ape yg kuar ni?
Rupa sebijik cam cirit-birit kanak2..uhh..yuckks!!!
Xper, ignore that..xyah letak mustard..

9- Letakkan sardin di dalam roti, dan tutupkan, dan makan!!!
Uhh, sedap gak(sbb lapar)
[Dalam hati...along cepatla balik masak nasi..]


No comments:

Post a Comment